Descriere
Origine
Inițial cunoscute ca „mere armeniene”, se crede despre caise că sunt originare din Armenia și native din China. Au fost aduse în Europa de către romani, iar astăzi există o abundență de livezi de caise în sudul Franței.
Caisele sunt fructe dulci, zemoase, ce au un conținut ridicat de zahăr și, la fel ca și piersicile si nectarinele, sunt de obicei consumate crude, sub formă de gem, în tarte sau budinci sau ca fructe uscate. Caisele se potrivesc în mod special cu vanilia și trandafirii.
Siropul MONIN Apricot este plin de gustul dulce și aroma gemului de caise și se mixează foarte bine cu alte arome de fructe pentru a crea punch-uri de fructe, smoothie-uri, ceaiuri reci sau sucuri acidulate.
Culoare
Portocaliu deschis, ușor tulbure
Note de degustare
- Miros: gem de caise
- Gust: proaspăt și dulce de caise
- Post gust: notă ușoară acidă
Sfaturile MONIN
Cu post gustul său puțin acid, MONIN Apricot îți permite să creezi rețete uimitoare. Încearcă să îl combini cu siropul MONIN Peach într-un ceai rece fin.
Folosit în
- Cocktailuri
- Băuturi acidulate
- Punch-uri de fructe
- Smoothie-uri
- Ceaiuri