Descriere
Origine
Denumit ca „planta regală” în multe culturi, busuiocul, ce înseamnă “rege” în greacă este o plantă anuală din familia mentei.
Există multe varietăți de busuioc, de la busuiocul dulce folosit în bucătăria mediteraneeană în bine-cunoscutele paste italiene până la busuiocul thailandez sau vietnamez ce are un gust aparte de anason.
Similar cu multe alte plante, busuiocul este foarte fragil si sensibil. Este folosit strivit de din ce în ce mai mulți barmani ce doresc să adauge o notă de prospețime băuturilor proprii.
Siropul MONIN Basil îți va aduce mirosul înțepător și aroma busuiocului proaspăt în băuturile tale inovatoare!
Culoare
Verde luminos, puțin tulbure
Note de degustare
- Miros: puternic de frunze de busuioc pisate
- Gust: de plante cu note de piper
- Post gust: revigorant de frunze de busuioc
Sfaturile MONIN
Ne place foarte mult să adăugăm siropul MONIN Basil în mojito. Balansul dintre prospețimea mentei, aroma busuiocului și aciditatea lămâiei verzi poate face băutura perfectă. Dacă dorești să guști puțin din Asia, poți asocia sirropul MONIN Basil syrup, lichiorul MONIN Lychee și un suc de fructe la alegere. Dar favoritul nostru este, de departe, un Martini cocktail combinat cu suc de lime, Le Fruit de MONIN Raspberry și gin.
Folosit în
- Mojito
- Ceaiuri
- Băuturi acidulate
- Rețete culinare