Descriere
Origine
Anasonul este aroma lichiorului și a aperitivului Pastis, asemănătoare cu cea de lemn-dulce. Pastis este tipic zonelor din sudul Franței, precum Marseille, și este asociat jocului pétanque, jucat în piețele satelor pitorești.
Anasonul este o plantă cu flori, gasită în estul regiunii meditaraneene și sud-estul Asiei. De-a lungul istoriei a avut o varitate de utilizări. În vremea romanilor era folosit ca un leac împotriva insomniei și era servit în prăjituri condimentate la finalul festinurilor pentru a ajuta digestia. Se credea, de asemenea, că previne coșmarurile și alungă răul.
Dulce și foarte aromat, anasonul este folosit în zilele noastre într-o varietate de bomboane aromate. Este un ingredient cheie în mexicanul ‘champurrado’, similar ciocolatei calde, și este folosit ca digestiv după-masă în India.
Adaugă un pic din gustul sudului însorit al Franței în sucuri acidulate, cocktail-uri, varietăți de lapte aromat și ceaiuri cu ajutorul aromatizatului sirop MONIN Anise.
Culoare
Alb-opac cu străluciri gălbui
Note de degustare
Miros pur de anason; gust intens și proaspăt de anason cu note slabe de lemn-dulce
Sfaturile MONIN
Încearcă să combini siropul MONIN Anise syrup cu topping de ciocolată pentru a crea o ciocolată caldă neobișnuită.
Folosit în
- Sucuri acidulate
- Cocktail-uri
- Lapte aromatizat
- Ceaiuri