Descriere
Origine
Siropul MONIN Amaretto are la bază bine-cunoscutul lichior dulce clasic italian, cu aromă de migdale. Caracterizat de aroma distinctivă de ‘mandoria-amara’ sau migale amare, numele de Amaretto înseamnă ‘un pic amar’ în italiană.
Originile sale se spun că provin tocmai din epoca Renașterii italiene. Legenda zice ca în 1525 artistul Bernardino Luini, un ucenic al lui Leonardo Da Vinci, a fost însărcinat să picteze o frescă Madonei minunilor din Saronno. El a ales o frumoasă hangiță să îi fie inspirație pentru Madona. Ea, drept răsplată, pentru a-și arăta recunoștința, a cufundat sâmburi de caise în brandy și i-a oferit lichidul rezultat lui Luini.
Astăzi, amaretto se face, de obicei, folosind sâmburi de caise și poate conține și migdale, precum și alte arome și condimente.
MONIN Amaretto oferă gustul dulce-amărui al acestui popular lichior și poate fi folosit pentru a crea un luxos Tiramisu Cappucino, dar și multe alte deserturi din bucătăria italiană și băuturi de servit după masă.
Culoare
Culoarea naturala a olandei
Note de degustare
Miros și gust puternic de migdale. Post gust fructat.
Sfaturile MONIN
Cu aroma sa foarte intensă, siropul MONIN Amaretto te va ajuta în crearea de rețete în stil italian. Una din favoritele noastre este Tiramisu Cappuccino, realizat cu espresso, lapte cu aromă de amaretto si multă pudră de cacao. Savurati-l!!!
Folosit în
- Cafele
- Băuturi de desert
- Băuturi de după masă