Descriere
Origine
Fructul de coacăze negre are un gust dulce ușor-amărui și o culoare închisă. Este folosit în mod tradițional în gemuri, sucuri, înghețate sau siropuri. Félix Kir, primar al orașului Dijon, Franța, între 1945 și 1967, a dat acestui gust delicios gradele sale de noblețe. El a popularizat celebra băutură numită „Kir”, făcută din vin alb și „crème de cassis” sau lichior de coacăze negre, oferind-o la recepții delegațiilor vizitatoare. Armoatizați nenumărate băuturi cu gustul natural de fructe din lichiorul MONIN Blakcurrant!
Culoare
Roșu întunecat
Note de degustare
- Miros: Fructe proaspete de coacăze negre
- Gust: Dulce cu note fructate de coacăze negre proaspete capturate într-o textură cremoasă
Sfaturile MONIN
Rezultat din macerarea fructelor de coacăze negre de Dijon, lichiorul MONIN Blackcurrant aduce în băutura dumneavoastră această aromă uimitoare, fructată și intensă. Există multe modalități de a-l bea: pe gheață zdrobită sau amestecat într-un cocktail. Poți să arromatizezi cu ușurință vin sau vin spumant sau să aduci o noutate mojito-ului tău, cosmopolitanului sau unui Black Russian.
Folosit în
- Cocktail-uri
- Băuturi pe bază de vin și spumant
- Băuturi post-cină
- Ciocolată caldă